«Βρε, καλώς τον Λόρδο!»

Κάπως έτσι έκανε την εμφάνισή του ο τίτλος ευγενείας στην παρέα μας. Όταν κάποιος από τους φίλους μας ερχόταν αργοπορημένος -αλλά φτιαγμένος στην «τρίχα»- στο εκάστοτε στέκι που αράζαμε, τότε οι υπόλοιποι τον πειράζαμε… αδιακρίτως για τον κόπο που έριχνε ώστε να γίνει ωραίος, προσφωνόντας τον, «Λόρδο».

Λόρδοι ονομάζονταν οι θρησκευτικοί ηγέτες, οι γαιοκτήμονες και οι αριστοκράτες Άγγλοι του 14ου αιώνα, οι οποίοι σχημάτισαν τη δική τους Βουλή (Βουλή των Λόρδων). «Λόρδοι» αποκαλούνταν όσοι έφεραν τον τίτλο του «Δούκα», του «Μαρκησίου», του «Κόμη», του «Υποκόμη» αλλά και του «Βαρώνου». Πρόκειται για ανθρώπους τοποθετημένους σε ανώτερο πνευματικό, κοινωνικό αλλά κυρίως οικονομιό επίπεδο από τον υπόλοιπο λαό, οι οποίοι ενώθηκαν ούτως ώστε να νομοθετούν και να εξουσιάζουν. Το σώμα αυτό κρατά έως τις ημέρες μάς, έχοντας όμως μειωμένες αρμοδιότητες και εξουσίες.

Οι άνθρωποι αυτοί φρόντιζαν με κάθε τρόπο ώστε να ξεχωρίζουν από την υπόλοιπη μάζα. Εκμεταλλευόμενοι την εύπορη κατάστασή τους, κυκλοφορούσαν άψογα ντυμένοι, έχοντας ένα υπεροπτικό ύφος, το οποίο μάλιστα συνόδευαν και με το στητό, κορδωμένο όπως λέμε, βάδισμα. Στυλ, που δάνεισε το όνομά του στην γνωστή ασθένεια της σπονδυλικής στήλης (λόρδωση).
Όσο για τις οικίες τους; Συνήθως διέμεναν σε πύργους, περιτριγυρισμένους από τεράστια κτήματα και άλλα κτήρια.

Έχοντας ως βάση την ιστορία αυτών, μας μπήκε στο νου η ιδέα της δημιουργίας ενός χώρου, που σίγουρα δεν θυμίζει τους πύργους των Λόρδων, αλλά θα παρείχε εξυπηρέτηση αντάξια των υπηρεσιών που εκείνοι απολάμβαναν.

Το -πάλαι ποτέ- snack/cafe που υπήρχε στη γωνία των οδών Φορμίωνος και Φιλολάου, μετατράπηκε σε ένα μέρος για όλες τις ώρες και τις ημέρες (Λόρδος). Έχοντας ως «όπλο» την τεχνογνωσία της παρασκευής του… σωστού καφέ και πάντα με την ευγένεια και την όρεξη που μας συνοδεύει, προσθέσαμε νέα προϊόντα, σε απίστευτες τιμές και προσφορές (όπως το ολόφρεσκο »Lord Burger», το «Lord Hot Dog», αλλά και πίτσες, κρέπες κλπ), με τη δυνατότητα παροχής μέσω delivery (07:30 – 02:00).

H άμεση ανταπόκρισή σας, μας οδήγησε στο να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπάνω, δημιουργώντας τον Οκτώβριο του 2013 το «Lordos Mezedaki». Η επιλογή της τοποθεσίας αποτελούσε… μονόδρομο για εμάς, καθώς η ξακουστή για τους μεζέδες της, πλατεία της Καισαριανής, ήταν η κατάλληλη επιλογή για να στεγαστεί το πάθος μας και η αγάπη μας για το καλό φαγητό.

Η επιλογή του χώρου ή των υπηρεσιών αποτελεί δική σας… απασχόληση. Εσείς, το μόνο που έχετε να σκεφτείτε είναι αυτό, καθώς για τα υπόλοιπα αναλαμβάνουμε εμείς, παρέχοντάς σας υψηλή ποιότητα φαγητού και άψογο service. Όσο για τις τιμές; Εάν ρίξετε μία ματιά στους καταλόγους μας θα διαπιστώσετε ότι η πολυτέλεια δεν είναι μοναχά προνόμιο των… Λόρδων!

– ο Λόρδος

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ονοματεπωνυμο (απαραιτητο)

email (απαραιτητο)

Aρ. Ατομων (απαραιτητο)

τηλέφωνο επικοινωνίας (απαραιτητο)

ημέρομηνια κράτησης (απαραιτητο)

extra σχόλια: (οχι απαραιτητο)

X